Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, kendi kendine kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Mono blok cisim mimarisı kısım sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin sineinden geçen 4 pare cıvata ile bir birine sargılanması ile sağlanmaktadır.

Bir binada yahut yapı zalimnda, kaçış yolu olarak ihtimam veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ek-3/B ve Katılmış-3/C’bile tamlanan sürelere reva olması mecburidir.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından arama edilen düzenek sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Kül çışitaların ve muvasala yollarının kötüda belirtilen şartlara mütenasip olması gerekir:

Demetevler mahallesinde bulunan aksiyonletmeme İtfaaiye müfredatına mütenasip şekilde yangın cıkış kapısı dokumalması gerekmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Böylece imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanları esenlıklı şekilde Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul zemine ulaştırma amacına ulaşılmış olabilir.

İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil hava önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şgeri koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler arasında;

Yangın kapısının (acil çıkış kapkaloriın) esas amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir Yangın Kapısı Fiyatları şeklide konstrüksiyonlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki kötü, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu zararlı koşulların öteki katlara Yangın Merdiveni Kapısı intikalini hapsetmek yahut olabilir olduğu denli geciktirmektir.

 Yapının ortak merdivenlerinin yangın ve vesair ivedi hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak onaylama edilir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Bina yüreki yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmış olmalıdır. Hassaten, yangın merdivenlerinin organize bakımının konstrüksiyonlması ve dayanıklı olmalarının sağlamlanması önemlidir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı”

Leave a Reply

Gravatar